Защо да изберем Халкидики за лятната си почивка

Почивки в Гърция https://travo.bg/garciya

Ето, че лятото е на прага ни, а в главата ни вече се въртят възможни дестинации за лятната ни почивка.

Ако тази година сте избрали морето пред планината или панелната гора на големите градове, значи пред вас стои дилемата на кое „морие“ да завършва курорта, в който ще почивате.

Гърция винаги е универсален избор, при който няма как да сгрешите. Гръцките плажове са уникални в своята чистота и красота, а цените са повече от достъпни.

Днес туристическите агенции като Travo.bg насочват вниманието ни към един от десетките полуострови в Гърция, който със сигурност стои в челните места на повечето класации – полуостров Халкидики.

В следващите редове ще се опитаме да ви убедим защо този малък Рай на Земята е точният избор за вашата лятна почивка.

Халкидики – разнообразие от плажове

Едно от нещата, с които Халкидики е най-популярен – огромното разнообразие от плажове. Полуостровът разполага с повече от 60 плажа, кой от кого по-хубав и привлекателен.

Доказателство за високото качество на тези плажове е фактът, че на годишна база поне 50 от тях получават „Син флаг“.

Всъщност, основната дилема пред туристите, летуващи на Халкидики, не е кой плаж е по-хубав, а кой е по-малко населен – все пак не всички обичат шумните и пренаселени места.

В това отношение този гръцки полуостров също може да предложи много – има няколко диви плажа, които са повече от спокойни, а природата там е почти непокътната от човешка ръка.

Ако все пак търсите ексклузивното и премиум усещане, то плажът Сани е точното място за вас. Това е един от най-популярните плажове, не само в Гърция, но и в света. Сравняван е с популярни световни плажове като Шарм ел Шейх и Канкун в Мексико.

Сани се намира в ръкава Касандра, заобиколен е от борови дървета, а самият плаж притежава невероятно фин и ситен пясък. Водата пък е тюркоазено синя и кристално чиста.

За любителите на къмпинга най-подходящ е плажът Каламаци, където е и разположен самият къмпинг. Бонус съвет – посетете плажа през юни и септември, тогава е най-малко населен и най-спокоен.

Дива природа и чисти води

Няма нужда да споменаваме колко чиста е водата по всички гръцки плажове – Халкидики не е изключение от това.

Огромен плюс на големия брой плажове е, че някои от тях са оставени в естествен вид – с непокътната и дива природа.

Един такъв плаж е Кариаци, познат още като Плажът на Забравения град. Плажът не е толкова популярен като останалите и до него се стига по черен път, който се отбива от главния път.

Това ви гарантира, че ще може да избягате от пренаселените и шумни плажове, а природата ще бъде такава, каквато е създадена от Бог – девствена и буйна.

В платформата за оферти на Travo.bg имате възможност да грабнете някоя от неустоимите промоционални предложения за почивка в Халкидики.

Осигурете си едно незабравимо лято с неустоимите плажове и кристалната вода на този прелестен гръцки полуостров.





{START_COUNTER}